Hvad er hypnose?

Hypnose er en naturlig tilstand af fokuseret opmærksomhed, som vi alle oplever hver eneste dag uden at lægge mærke til det. Det er altså noget, dit sind er i stand til helt af sig selv. Du opdager det bare ikke, fordi hypnose ikke er en følelse, som du kan mærke, men en tilstand, som du går ind og ud af i løbet af dagen.

Fokuseret opmærksomhed er der, hvor du er så optaget af noget, at alt andet omkring dig er lige meget. For eksempel når du ser en god film og er så fokuseret, at man nærmest er nødt til at gå imellem dig og skærmen for at få kontakt, (især børn er eksperter her 😉). Eller hvis du dyrker sport fx løb eller cykling og oplever at være i et flow på turen. Der er du også i en hypnotisk tilstand.

Vi har vist alle oplevet at komme kørende i bil og pludselig være fremme, uden helt at kunne huske hvordan. Her har du også været så fokuseret på fx en tankerække, at din krop nærmest selv har kørt bilen.

I hypnose er vi i stand til at omgås den kritiske faktor, som er en filtrerings – eller sorteringsmekanisme i sindet, der afgør, om noget er acceptabelt for dig eller ej. Alt sammen bliver kodet fra barnsben af gennem vores nære relationer og oplevelser. Men ligesom et computerprogram kan være kodet forkert eller have en fejl – så kan du også være kodet ”forkert” og have blokeringer eller misforståelser, der spænder ben og skaber en uhensigtsmæssig eller uønsket adfærd.

Det er vores oplevelser, der lærer os om livet og former vores opfattelse af virkeligheden på godt og ondt.

Du kan fx helt ubevidst have lært eller fået indkodet, at hunde er farlige, selvom du aldrig selv har oplevet noget dårligt med hunde. Det kan skyldes en misforståelse, hvor du fx er blevet forskrækket, samtidigt med at du har set en hund. Eller det kan skyldes overført angst fra en forælder eller anden tæt på dig. Men du behøver hverken at lære at leve med din frygt eller gå igennem langvarig terapi eller programmer, hvor du langsomt eksponeres for det, du er bange for.

I hypnose kan vi sammen skabe nye oplevelser, der erstatter de gamle ”fejlprogrammeringer”, så du kan slippe din angst eller anden problemstilling, der forhindrer dig i at leve som du vil.

Det er vores følelser, der skaber vores adfærd, selvom vi meget gerne ville tro, at det er vores rationelle sind. Fordi, de fleste af vores følelser skabes ubevidst, kontrollerer vi dem ikke og handler ofte stik modsat af, hvad vi ønsker. Kroppen reagerer simpelthen uden at tage hensyn til dine bevidste ønsker. I hypnose arbejder vi både med dit rationelle sind og dine følelser. Vi nulstiller de følelser, der spænder ben for dig, så du kan leve det liv, du ønsker.

Hvad er Direct Navigation®?

Jeg kalder det mental kiropraktik.

Ved Direct Navigation® hypnose går vi den direkte vej efter følelsen, der skal deaktiveres. Uanset hvilken problemstilling, du kommer med, handler det om følelser, som ikke er behagelige og derfor skal nulstilles. Ofte er der tale om følelserne af usikkerhed og angst.

Følelserne bliver aktiveret af vores overbevisning. Det vil sige; overbevisninger vi har dannet fra barnsben af, hvor vi gennem forældre og andre primære voksne samt vores oplevelser lærer, hvad der er rigtigt og forkert – positivt eller negativt.

Desværre har mennesket en evne til at fokusere mest på det negative og deraf aktivere negative følelser, som ofte er irrationelle.

Negative følelser kan give problematiske bivirkninger. Problemstillinger som bekymringer, søvnbesvær, tankemylder, lavt selvværd, socialfobi, præstationsangst med mere, kan desværre være resultatet af den ubehagelige følelse.

Det er sindets håb at kunne finde en rationel løsning på den følelse, man gerne vil af med. Det er en slags forsvarsmekanisme for at undgå at føle magtesløshed og – eller uvished.

Med Direct Navigation® deaktiver vi angsten. Når, angsten er deaktiveret, vil hjernen hurtigt finde ud af, at der ikke er nogen grund til bekymringer, tankespind eller tankemylder  og du vil få det, som du gerne vil have det.

Hvis følelsen skulle komme igen, vil det ofte være fordi, vanen i følelsen er svær at give slip på. Vi har en tendens til at holde på gamle vaner, også selvom de ikke gør noget godt for os. Der er ikke nogen følelser i vanen i sig selv, men det at have vaner giver os tryghed.

For at bryde en vane skal man opbygge en anden. Det vil sige – for at aflære noget gammelt skal man lære noget nyt.

Jeg anbefaler 3-5 sessioner.

Direct Navigation® metoden og teorien er udviklet af Mads Lange – Shin Hypnose.

Det behøver ikke være svært

Selvom du måske har levet med din angst eller fobi i mange år, behøver det ikke at være svært at give slip og deaktivere de negative følelser, vaner og tanker. Det er ikke nødvendigt at dykke ned i gamle barndomstraumer, for at deaktivere de ubehagelige følelser. Vi punkterer snebolden der, hvor den er størst, så du kan give slip.

Tænk på det sådan her: Forestil dig, at du startede med at forme en lerskål som barn og fortsatte med at forme den gennem hele dit liv. Uanset hvor meget tid og energi, du har brugt på at lave den skål, så vil det kun tage et øjeblik at knuse den, hvis den tabes på gulvet. Ikke sandt?

Sådan er det også med hypnose. Hvis du virkelig ønsker at blive de negative følelser kvit, så kan du også give slip. Hurtigt og effektivt. Vi kan ikke ændre det, der er sket i dit liv – men vi kan ændre effekten af det.

Det eneste, du behøver at gøre er, at følge mine instruktioner. Så simpelt er det.

Under hypnosen er du ved fuld bevidsthed, og du kan huske alting bagefter.

FAQ

Ofte stillede spørgsmål om hypnose

.

 • Hvad er hypnose?
 • Kan alle hypnotiseres?
 • Har hypnotisøren kontrol over mig?
  Nej! Din frie vilje er altid intakt. Jeg kan ikke får dig til at sige eller gøre noget mod din frie vilje. Der er ingen af mine klienter, der render rundt i min klinik og klukker som høns eller spiser løg i den tro, at det er æbler.

   

  Hos mig samarbejder vi om at nå dine ønskede forandringer og mål. Jeg har en meget høj etik i forhold til mit arbejde og ønsker på intet tidspunkt at misbruge din tillid til mig. Du kan til enhver tid åbne øjnene og vende tilbage til almindelig dagsbevidsthed.
 • Kan man hypnotiseres imod sin vilje?
 • Hvordan ved jeg, at det virker?
  Det er klart, at jo mere målbare dine ønskede forandringer er, jo lettere er det at afgøre, om hypnosen virker. F.eks.: ”Jeg ønsker at stoppe med at drikke cola.” er meget mere målbart end: Jeg ønsker at få det bedre.”

   

  Langt de fleste glemmer faktisk hurtigt, hvor meget deres problem fyldte i hverdagen, når først det er neutraliseret og erstattet af den ønskede forandring.
 • Kan hypnose mærkes?
 • Kan jeg huske, det jeg oplever i hypnosen, bagefter?
 • Sover jeg, når jeg er i hypnose?
 • Er hypnose farligt?
 • Kan jeg risikere at sidde fast i hypnose?
 • Hvorfor skal jeg vælge hypnose?
  I hypnose arbejder vi med hele din bevidsthed på én gang. Underbevidstheden er en kæmpestor database, der har lagret alt, hvad du har oplevet i hele dit liv. Den information kan vi tilgå under hypnosen og på den måde finde frem til roden af dit problem. Herfra kan vi så neutralisere eller omprogrammere alle de misforståelser, overbevisninger og blokeringer, der ligger til grund for din problemstilling. Du er altså ikke begrænset af hukommelse eller rationelle tanker, som for eksempel ved samtaleterapi.

   

  Hypnose er et effektivt redskab til at opnå vedvarende, positive forandringer.