Slip fobier

Slip fobier - uanset om det er rationel eller irrationel frygt

Din hjerne kender ikke forskel på reel fare og ”kodet” fare. Derfor opfatter den fx edderkopper, sommerfugle eller små rum som en virkelig trussel. 

Som regel opstår en fobi på baggrund af et chok. Når mennesker oplever et chok, registrerer hjernen alle sanseindtryk i det øjeblik. Og hvis du fx som lille barn er blevet forskrækket af et tordenbrag i samme øjeblik, som en frø kom hoppende hen forbi dine fødder – så er du måske i dag bange for frøer, selvom du godt ved, at de faktisk er ret ufarlige – og det i virkeligheden var tordenbraget, der forskrækkede dig. Det er en irrationel angst, fordi der ikke er en reel fare forbundet med – i dette tilfælde – frøer.

En fobi kan også opstå som resultat af påvirkning fra omgivelserne. Hvis du er vokset op med en forælder, bedsteforælder, søskende, ven eller anden nær person, som var bange for fx hunde, så er der en stor sandsynlighed for, at du også bliver bange for hunde. (Det samme gælder for så meget andet – det er alt sammen kodning.)

En fobi kan udvikle sig til en generel angst, fordi hjernen generaliserer. På den måde kan alle sanseindtryk fra choktidspunktet potentielt indeholde noget farligt. Så torden, lugten af svovl i luften, synet af frøen, den kæmpestore græsplæne og måske din onkels fuldskæg, har alt sammen brændt sig fast i dit system og kan give en mere generel angst for tordenvejr (som så kan udvikle sig til alt larm som fx fyrværkeri), stærke lugte uanset hvad og hvor, frøer og andre krybdyr og måske til sidst alle dyr, græsplæner eller åbne pladser og mænd med fuldskæg, (som igen kan udvikle sig til angst for alle mænd eller sågar en social angst).

Langt fra alle fobier udvikler sig til mere end angst for den afgrænsede ting og er derfor lette at give slip på gennem hypnose.

De pokkers edderkopper, hunde, frøer, tandlæger…!

Får du koldsved og hjertebanken bare ved tanken om eller synet af en edderkop? Løber du skrigende væk, når en hveps kredser om din is? Eller fryser din krop fuldstændigt, hvis du møder en hund på gaden? Måske undgår du endda visse ruter eller tidspunkter, hvor du ved, at naboerne lufter deres hunde på gaden!

Uanset om du er bange for insekter, dyr, højder eller tandlæger, så ved dit rationelle sind godt, at det ikke er farligt. Måske synes dine omgivelser, at det er noget pjat – og du skal tage dig sammen? Men din krop reagerer bare helt automatisk med panik, uanset hvad du forsøger at gøre. Det er fordi, din adfærd ikke styres af dit rationelle sind. Den styres af dine følelser og alle de oplevelser, du har haft i dit liv, som har kodet dig til fx enten at være ligeglad med edderkopper eller være bange for dem (og alt det indimellem). Men det er ikke særligt hensigtsmæssigt at sidde i timevis og ryste af skræk i din seng, fordi du har set en edderkop kravle ind under den, vel? Eller undlade at tage til tandlægen i årevis, fordi du bliver dårlig bare af lugten i venteværelset. Og det er virkelig ærgerligt gang på gang at skulle sige nej tak til oplevelser, der foregår mere end en meter oppe over jorden, ikke?

Fobier er for nogen en lille træls del af hverdagen, men for andre et virkeligt stort problem. Men det behøver ikke være sådan. Med hypnose kan vi nemt og hurtigt ”rette den fejlkodning” og deaktivere angsten, så hverken edderkopper, tandlæger eller hunde fremover spænder ben for det liv, du ønsker at leve. Du får samtidig frigivet en hel masse energi, du før brugte på fx at undgå visse situationer, som du så kan bruge på alt det, du holder af.

Vil du slippe af med din fobi?

Kontakt mig i dag

Bjerrum -Hypnose

CVR: 39580470

Dine kontaktoplysninger anvendes alene af mig til at kontakte dig. De deles ikke med tredjepart. Oplysningerne slettes efter endt kontakt.

Der kan betales med MobilePay (nr. 79305)

Ring eller skriv til mig for en uforpligtende snak om, hvad jeg kan gøre for dig.

Mail tjekkes typisk en gang dagligt, ønsker man hurtigt svar så ring eller send en sms. Jeg tilbyder også online sessioner.